In november van 2022 heeft Stichting Oranjespektakel Maasdijk besloten om geen vervolg te geven aan de organisatie van de jaarlijkse rommelmarkt in Maasdijk. De rommelmarkt, die altijd met succes werd georganiseerd door de voormalige Oranjevereniging Maasdijk, stond bekend als de grootste rommelmarkt van het Westland en omstreken. Met vele bezoekers en standhouders niet alleen uit Maasdijk, maar uit de gehele regio.

Eind 2021 hield de toenmalige Oranjevereniging Maasdijk op te bestaan, en zou Koningsdag in Maasdijk in het vervolg door Stichting Oranjespektakel Maasdijk worden gerealiseerd.
Stichting Oranjespektakel Maasdijk heeft nu besloten om de jaarlijkse rommelmarkt niet te organiseren. Primaire reden hiervoor is dat het huidige bestuur en vrijwilligers zich willen focussen op het organiseren van evenementen in Maasdijk die direct gelieerd zijn aan het ‘Oranjegevoel’. De evenementen dienen ook vóór en dóór Maasdijkers te zijn.
Het karakter van de rommelmarkt van de afgelopen jaren, ligt derhalve niet in lijn met het type evenementen waar de huidige stichting zich graag voor wil inzetten en wijkt daarmee ook af van de doelstellingen die onze stichting heeft beoogd.
We laten hiermee de weg vrij voor andere ondernemende en enthousiaste Maasdijkers die wél de organisatie op zich willen nemen, en wensen hun veel succes en plezier met de realisatie.